i bedriftenInfoinnleie/bortsetting av arbeidtariff

Info om Klubbens arbeid fremover i høst

Den 15. september kom etterbetalingen etter årets oppgjør. Klubben og bedriften fordelte 50% av potten hver. Om det er noen spørsmål rettet mot oppgjøret eller summen dere har fått utbetalt så er det bare å ta kontakt med de tillitsvalgte, så skal de oppdrive ett svar på dette.

EL og IT og OneCo Networks har blitt enige om 2 utvalg som skal settes ned. Vi starter arbeidet allerede denne måneden med å gå igjennom avtalene bedriften har med Underentrepriser og Innleiebedrifter. Vi har en enighet om at det er viktig at bedriften bruker seriøse selskaper både til innleie og UE. Vi har også understrekt at i lys av årets avsløringer i Frifagbevegelse om Kodar Norge og Fibertec så er det ekstremt viktig at vi har fokus på dette.

Iløpet av høsten så vil Klubben jobbe med Landsmøte saker. For mange er nok kanskje Landsmøte fjernt vekk med tanke på muligheten til å endre Vedtekter og Handlingsprogram. Det å tolke vedtekter er kanskje ikke nødvendig hverdagsmat for alle. Våre tillitsvalgte er av den holdningen at vi må få styrket arbeidet med å få regulert vårt fag og arbeidsområde slik at det er blant annet krav til fagbrev. Teleentreprenørbransjen jobber hovedsakelig i samfunnskritisk infrastruktur og holdningen bør være at ikke hvem som helst skal settes til dette arbeidet. Fiberen er riktignok ikke like farlig og jobbe med som høyspent, men konsekvensene av ett brudd på samband kan være alvorlig. Derfor jobber vi om dagen med forslag for å styrke handlingsprogrammet og uttalelser om vårt fag.

Utover dette arbeider vi kontinuerlig med saker og spørsmål som våre medlemmer spør om eller henvender seg til oss om fortløpende, samt. samtaler og drøftinger med ledelsen om bedriftens økonomi og framtidsutsikter, samt drift av bedriften.

Fibertec saken:
https://frifagbevegelse.no/nettverk/fire-ansatte-mener-sjefen-stjal-lonna–helt-texas-i-telekombransjen-6.158.896350.2c9e4733b0

Kodar Norge saken:
https://frifagbevegelse.no/nyheter/telenor-brukte-firma-som-stjal-penger-fra-gorans-lonnskonto-6.158.856119.4c715abda6

%d