Uncategorized

Klubblederen om sprengningen i regjeringskvartalet og terroraksjonen på Utøya

Samlet i sorgen, men allikevel med håp og framtidstro

Hele landet har gjennomlevd en ufattelig tragedie, og en ond terrorhandling rettet mot våre barn og unge og mot det demokratiske og åpne samfunn vi har bygd har lamslått oss alle.

Det er med stor sorg vi har vært vitne til de umenneskelige handlinger på Utøya, og bomben i Oslo har skapt et bybilde preget av krigshandlinger vi bare kjenner fra TV.

Sekretær Tove Knutsen på EL & IT Forbundets kontor i Oslo er en av de omkomne. Hun ble helt meningsløst drept på vei fra jobb på fredag. Jeg minnes Tove som veldig dyktig, alltid blid og omsorgsfull og hedrer hennes minne.

Vi vet ikke enda om det er flere som er omkommet eller skadet i EL & IT Forbundets rekker, men i en situasjon som nå er alle barn og unge på Utøya våre egne, alle berørt av bomben i Oslo våre kjære. Vår solidaritet favner alle pårørende.

Jeg vil, i disse sorgens dager, i en situasjon hvor vi også er lamslåtte av sjokk, allikevel be om at vi sammen makter å se framover. Vi skal gråte og trøste hverandre, men vi må også begynne å skape det samfunnet vi vil skal utvikle seg videre etter denne terrorhandlingen. Jeg vil stille meg bak Jens Stoltenberg, Eskil Pedersen og mange flere som uttrykker at om dette skal føre til endring, skal det endre Norge til det bedre. Vi skal stå opp for det samfunnet vi har skapt, slå ring, og videreutvikle det i demokratiets og åpenhetens navn.

Ungdommene på Utøya har imponert meg med sitt mot og store klokskap i de siste to dagene, og jeg mener vi alle skal følge opp om deres uttalte vilje til å jobbe utrettelig videre for en bedre verden. At midt i tragedien vil flere aktivt slutte opp om å skape et enda bedre samfunn.

EL & IT Klubben i Relacom vil på vegne av oss alle sende kondolanser til Tove Knutsens familie og til AUF.

Jeg vil også på det sterkeste oppfordre alle til å delta i fakkeltogene over hele Norge kl 18 i dag. Det gjør godt å være sammen med andre, og det er mange som fortjener den heder, omtanke og solidaritet fakkeltogene representerer

Med hilsen

Sissel Hallem

Legg inn en kommentar

%d