kurs og konferanser

Fagbevegelsen eneste garantist for velferdsstaten

Asbjørn Wahl utfordrer fagbevegelsenPå andre dag av Oslo-konferansen sto velferdsstaten på dagsordenen. Asbjørn Wahl fra Forsvar velferdsstaten og David Hansen fra Civita var innledere. David Hansen var i sitt foredrag opptatt av at vi må “stikke fingeren i jorda” når det gjelder finansiering. Han mente det var en rekke forhold som krevde endringer av velferdsmodellen, blant annet eldrebølgen og finanskrisa.
Asbjørn Wahl mente at større forskjeller mellom folk svekker velferdsstaten og at selve velferdsstaten er et resultat av faglig/politisk kamp. Han sa at det ikke fantes velferdsstater som ikke har en fagbevegelse.

Den største utfordringen til fagbevegelsen kom fra nettopp Asbjørn Wahl som sa at den eneste garantisten for velferdsstaten i framtida er en kampvillig fagbevegelse.

Legg inn en kommentar

%d