bemanningskuttNettavtalen

Viktig prinsippseier for jobbtrygghet

EL & IT Forbundets medlemmer i Haugesund som gikk til sak da de mistet jobben som følge av Telenors nye kontraktsregime, har vunnet fram med sitt krav om at dette var virksomhetsoverdragelse. Saken dreier seg om arbeid innenfor leveranser av teletjenester. Telenor er den alt vesentligste leverandøren av slike oppdrag i Norge.

Vi har ikke fått studert dommen i detalj, sier forbundssekretær Reidunn Wahl. Det viktige her er at retten slår fast at det foreligger virksomhetsoverdragelse til Eltel Networks i forbindelse med overtakelse av kontrakten. Det betyr at oppsigelsen av de saksøkte skal anses for å være ugyldig og at disse skal være ansatt i Eltel Networks. De skal da også ha med seg rettighetene som fulgte av arbeidsavtalen med Relacom.

-Vi er veldig glad for at våre medlemmer vant denne saken. Vi finner det naturlig at ansiennitets- og lønnsspørsmålet nå også løser seg for de andre telemontørene som i denne prosessen har måttet skifte firma, sier Wahl.

-Dette har vært en kamp for retten til arbeid. Vi har slåss mot at ansatte i Eltel Networks, Sønnico og Relacom skal veies og vurderes hvert tredje eller femte år, sier klubbleder i Relacom Sissel Hallem.

– Denne dommen må sette en standard for hvordan dette skal håndteres ved fremtidige kontraktsskifter, sier Hallem.

Det var Elisabeth Grannes ved LOs juridiske avdeling som førte saken for de oppsagte Relacomarbeiderne.

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: