internasjonal solidaritet

Fredsprisutdelingen: Delta i markeringer!

EL & IT Forbundet er tilsluttet fredsdemonstrasjonen ”Change?” i regi av Fredsinitiativet, Norges Fredsråd, Hent soldatene hjem, og Fred og demokrati i Afghanistan.

Demonstrasjonen gås førstkommende torsdag i forbindelse med utdelingen av Nobels fredspris til president Barack Obama. En samlet fredsbevegelse vil møte Obama med krav om faktisk å jobbe for fred. Det er oppstart klokka 18.00 på Jernbanetorget i Oslo med endeholdeplass ved Stortinget, tidsnok til å møte Obama med våre budskap når han ankommer Grand Hotell.

Hovedparoler:

  • Change: Stop the War in Afghanistan
  • Yes We Can: Control Arms Trade!
  • Hope: No Nukes!
  • A New Dawn: Stop the Israeli Settlements!

Appellanter:

Cindy Sheehan, amerikansk antikrigsaktivist som mistet sin egen sønn i Irak-krigen, Alyn Ware, vinner av “The Right Livelihood Award” for sitt engasjement mot atomvåpen, Ida Thomassen, leder av Changemaker, Line Khateeb, leder av Palestinakomiteen. Konferansier er Erling Borgen, journalist, filmskaper og fredsaktivist.

Etter demonstrasjonen blir det fredspriskonsert for grasrota på Smuget, i Rosenkrantzgate 22, der blant andre Frank Znort Quartet og Notodden Blues Band vil spille.

”Change?” trenger demonstrasjonsvakter og har du anledning til å stille, kontakt styringsgruppa v/Benjamin E. Larsen (tlf 913 14 585) eller gå inn på facebook-eventen: http://www.facebook.com/events.php#/event.php?eid=177834242707

Nei til Atomvåpen

Forbundet har også tilsluttet seg Nei til Atomvåpens fakkeltog i forbindelse med fredsprisutdelingen. I likhet med Obamas forståelse av fredspristildelingen, ser Nei til Atomvåpen tildelingen som en oppfordring om å jobbe for en atomvåpenfri verden.

Markeringen støttes også av LO, flere LO-forbund og fagbevegelsen i Oslo. Fakkeltoget går fra Youngstorget klokka 17.30 til Gand Hotell.

  • ”Nei til atomvåpen”
  • “Med Obama for en atomvåpenfri verden”

Fakkeltoget blir arrangert av Nei til atomvåpen støttet av LO, LO-forbund og fagbevegelsen i Oslo.

Forbundet oppfordrer medlemmer og tillitsvalgte om å delta i markeringer den 10. desember.

Legg inn en kommentar

%d